Facila

Forse, rijk bloeiende mini F1 Cyclaam
Facila is de geheel nieuwe mini F1 Cyclaam. De planten in de serie hebben een mooie stevige vorm en zijn zeer rijk bloeiend met een attractief bladtype. Door zijn uniforme en bloemrijke groei is Facila gemakkelijk te telen én te verkopen.

Facila arrangement IMG_3807Helder kleurassortiment
Facila is in 15 heldere kleuren, waaronder 4 zeer aantrekkelijke Shine kleuren, beschikbaar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen Facila winter variëteiten en Facila zomer variëteiten. De Facila winter variëteiten worden iets groter en groeien beter in perioden met minder licht. De Facila zomer variëteiten vormen een ronde plant met veel klein blad. Facila is ook als Client Mx of EasyMix te verkrijgen. Zowel de winter EasyMix als de zomer EasyMix is samengesteld uit meerdere kleuren van het Facila assortiment met een vaste mixverhouding. Klik hier voor de mixverhouding van de Facila EasyMix. De Client Mix wordt op maat samengesteld conform uw eigen wensen.

Eenvoudig te telen
Door de selectie op Botrytis tolerante rassen ontstaat tijdens de teeltperiode weinig geel blad en Botrytis. Facila heeft een uitstekende homogene groei en is daardoor zeer eenvoudig te telen, ook door middel van een geautomatiseerd teeltproces. Deze unieke teelteigenschappen van Facila zorgen er ook voor dat het verkoop klaar maken u weinig tijd kost. Facila ontwikkelt een stevige sterke plant met veel blad. Potmaat 10,5–12 cm is het meest geschikt om Facila in te telen. De plantdichtheid van Facila is 20-25 planten/m2, afhankelijk van de potmaat en de gewenste plantgrootte.

Voor het downloaden van de complete productbrochure klikt u hier.