Geschiedenis2018-10-27T12:36:47+02:00

Over Varinova

Varinova is in juli 2000 opgericht, maar de geschiedenis voor onze F1 cyclamen series gaat meer dan 40 jaar terug. In 1975 is er een start gemaakt met de veredeling van de eerste F1 cyclamen onder de vlag van De Ruiter Seeds. In die periode zijn er verschillende series ontwikkeld en in de markt geïntroduceerd zoals de Colorado-, Minimate-, Intermezzo- en Melody-serie.

In juli 2000 besluit De Ruiter Seeds zich meer en meer te gaan concentreren op het veredelen van hybride groentezaden. Bart Kuijer (veredelaar bij De Ruiter Seeds) en Jeroen Veugelers besloten toen om alle activiteiten omtrent de cyclamen (veredeling, productie en marketing) over te nemen en voort te zetten onder de nieuwe naam Varinova B.V.. Varinova B.V. is sindsdien een nieuw en onafhankelijk bedrijf.

In januari 2007 trekt Jeroen Veugelers zich terug uit Varinova. Marga Janus, partner van Bart Kuijer, treedt toe tot de directie van Varinova en concentreert zich op de logistieke & administratieve organisatie van Varinova, terwijl Bart Kuijer zijn activiteiten uitbreidt met verkoop.

Na maanden van voorbereiding verhuist Varinova in juni 2012 naar een nieuwe locatie in Bleiswijk, een kas met een oppervlakte van 7000 m2. Alle activiteiten op het gebied van veredeling, productie en marketing vinden vanaf deze locatie plaats. De nadruk van de activiteiten ligt op het verbeteren van de huidige rassen en het ontwikkelen van nieuwe rassen.

In 2013 worden Goblet Shine Wine Red en Picola Shine Red geïntroduceerd. Beide rassen worden zeer enthousiast ontvangen. In de opeenvolgende jaren worden diverse series met de Shine kleuren uitgebreid.

Loading...

Outsider, een mini-cyclaam voor buiten, wordt in 2016 geïntroduceerd. Vanwege zijn “botanische” uitstraling wordt Outsider beschouwd als een niche product.

In 2017 en 2018 wordt de geheel nieuwe midi Cyclaam, Merita, met grote midi bloemen, aan het assortiment toegevoegd.

Met inmiddels ruim 40 jaar ervaring in onderzoek en veredelingstechnieken zijn wij erin geslaagd om plantenrassen te ontwikkelen die zich allen laten kenmerken door compactheid, uniforme groei en Botrytis tolerantie. Hierdoor zijn onze producten gemakkelijk te telen én te verkopen.

Wij werken met een klein team van betrokken medewerkers. Dagelijks werken we aan het verbeteren van de productkwaliteit en spelen we in op veranderende (klimaat-)omstandigheden. Ook zijn we beschikbaar om uw vragen te beantwoorden. Heeft u een vraag? Raadpleeg dan onze website of bel of mail ons voor meer informatie.

Wij kunnen u ondersteunen met teelt-, marketing- en verkoopadviezen door middel van o.a. labels en foto’s.